Pergola

PergolaEen pergola is een overkapping van bijvoorbeeld een terras of een gedeelte van een tuin. In vroeger tijden werd het gemaakt van houten palen en dwarsbalken, waarlangs men klimplanten liet groeien. Sommige welgestelden lieten bij hun buitenverblijf een pergola aanleggen met pilaren van steen. Tegenwoordig is dit steeds vaker een metalen constructie waaraan of waarover bij wijze van dak een doek is gespannen. Welke variant u voor uw landgoed of achtertuin ook kiest, in alle gevallen zorgt de pergola voor bescherming tegen de brandende zon of lichte regen. Het voordeel van een pergola met doek is dat het doek kan worden opgerold. Doordat u het doek alleen uitrolt als u er daadwerkelijk onder wilt zitten, heeft het minder te lijden van slechte weersomstandigheden en gaat hij langer mee. Wij kunnen altijd een pergola op maat leveren, ongeacht de grootte van uw terras of tuin.

 

Voordelen van een pergola

 

Het meest voor de hand liggende voordeel van een pergola is dat hij bescherming biedt tegen rechtstreekse bestraling door de zon. Op zich is er niets mis met een beetje zon op de huid; het is zelfs nodig voor de aanmaak van vitamine D. Maar: overdaad schaadt. Bovendien vindt niet iedereen het prettig om langdurig in de volle zon te zitten. Onder een pergola kunt u op een zomerse dag lekker lang buiten op uw eigen terras zitten, zonder dat u vanwege het draaien van de zon om de haverklap een nieuw stukje schaduw moet zoeken. Afhankelijk van de uitvoering kan het ook voor extra privacy zorgen. Dit geldt vooral voor de ouderwetse houten pergola, die u laat begroeien met klimplanten zoals blauweregen (Wisteria) of kamperfoelie (Lonicera). Maar zelfs een moderne pergola van rvs met schaduwdoek geeft al het knusse gevoel van een eigen hoekje om in te zitten.

 

Een pergola biedt ook nog meer, het kan namelijk ook meer tegen wind en regen. Aangezien ons systeem over een pergola loopt en dus over de hele lengte ondersteund wordt kan het meer tegen weer en wind. Onze pergola zonwering wordt geleverd aan aluminium of eventueel met hout.

 

Voor elke tuin een pergola met doek

 

Voor een pergola met doek is maar weinig ruimte nodig. U hoeft zich dus niet af te vragen of u er wel een kunt laten plaatsen. De enige vraag is wat voor pergola u zult kiezen. Wilt u een pergola met planten of met doek? Kiest u voor een klassiek model of een moderne vormgeving? Vooral van de begroeide pergola’s bestaan enorm veel verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen voor een enkele of een dubbele pergola, en voor een houten of metalen constructie. Als u voor hout kiest, dan raden wij aan om duurzaam, geïmpregneerd hout te gebruiken. Een pergola van geïmpregneerd naaldhout gaat ongeveer tien jaar mee. U kunt ook kiezen voor een pergola van hardhout. Hardhout gaat langer mee, maar is wel een stuk duurder. Financieel schiet u daar dus weinig mee op. Daarnaast is hardhout moeilijker te bewerken. Ook uit oogpunt van duurzaamheid raden wij af om hardhout te gebruiken.

Terrasoverkapping1 - BOOG Terrasoverkapping2 - BOOG

 

Laat ons uw pergola plaatsen

 

Bent u een handige doe-het-zelver? Bij ons kunt u alle materialen bestellen die u nodig hebt om uw eigen pergola te maken. Bent u meer het type “met twee linkerhanden”? Nodig ons dan uit voor een gratis adviesgesprek. U vertelt ons wat voor pergola u wilt, wij nemen de maten op. Vervolgens krijgt u van ons een heldere offerte, waarin precies staat wat wij kunnen leveren en hoeveel u dat gaat kosten. Als het aanbod u bevalt, dan komen wij uw pergola vakkundig plaatsen op een voor u geschikte datum. De garantie verschilt per merk, maar is minimaal een jaar. U hebt dus voldoende tijd om in alle jaargetijden te beoordelen of de pergola zo sterk en weerbestendig is als u van ons mag verwachten.

 

Wilt u een pergola over uw terras? Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en een offerte. Wij plaatsen een pergola op maat.

Wilt u meer weten of een offerte opvragen?