Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 46 beoordelingen

Terrasoverkappingen Zoetermeer

Geniet in de tuin met een op maat gemaakte terrasoverkapping, of geef uw klanten een mooi afdakje op uw terras voor restaurant of café.

 

Wanneer de zon schijnt en het waait niet zo hard, dan is het heerlijk om ’s morgens met de krant en een heerlijke kop koffie of thee buiten op uw terras in de tuin plaats te nemen. Ook ’s middags genietend van de lunch of ’s avonds met vrienden en een goed glaasje wijn biedt een terras de optimale combinatie van gezelligheid en comfort. Dat hoeft niet alleen in de zomer te zijn, want ook in de lente en zelfs in de herfst is het vaak mogelijk om nog te kunnen genieten van uw tuin of op een terrasje in de stad. En met een goede terrasoverkapping zal dat genieten alleen maar groter worden.

 

terrasoverkapping-3

 

Terrasoverkapping: verschillende soorten

 

Maar wat is een terrasoverkapping nu precies? Eigenlijk verstaan we onder terrasoverkapping alles wat het terras kan overkappen en u dus van schaduw kan voorzien. Dit kan variëren van een valscherm tot een grote luifel. Maar ook vaste terrasoverkapping, zoals een veranda overkapping of het dak van een serre met schuifpui, horen hierbij. Welke terrasoverkapping voor uw tuin of horecagelegenheid het meest geschikt is, hangt eigenlijk af van de ruimte, hoe groot de terrasoverkapping dient te zijn en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur.

 

terrasoverkapping-2

 

Ouderwets gezellig: een luifel als terrasoverkapping

 

Veel mensen kiezen voor een luifel als terrasoverkapping. Dat is namelijk heel gezellig en overkapt het terras in een handomdraai. Een luifel kunt u namelijk uitdraaien, nadat deze aan de gevel is bevestigd. Wanneer het draaien voor u te lastig is, kunt u ook voor de elektrische variant van deze terrasoverkapping kiezen. Een luifel wordt ook wel buitenzonwering genoemd, omdat deze vorm van terrasoverkapping niet alleen het terras van schaduw voorziet, maar ook de zon weert bij u in huis. Naast grote luifels voor terrasoverkapping kunt u ook per raam een kleinere variant kiezen in dezelfde stijl.

veranda-serrezonwering

Een dak als terrasoverkapping

 

Een andere vorm van terrasoverkapping is het aanbrengen van een vast dak, meestal in combinatie met een serre met schuifpui of een houten veranda. Deze terrasoverkapping is permanent, omdat dit dak het hele jaar blijft staan. Zo geniet u met deze terrasoverkapping in het voorjaar – maar ook zeker in het najaar – van het prachtige weer. U kunt ervoor kiezen om de terrasoverkapping verder af te sluiten met bijvoorbeeld een schuifpui, zodat er een serre ontstaat. Maar ook een open veranda is een mogelijkheid. Beide keuzes geven uw huis eigenlijk een extra kamer – de een kunt u helemaal afsluiten, de andere niet – waar u het hele jaar door van zal kunnen genieten. Bovendien zorgt de terrasoverkapping voor voldoende schaduw, ook als de zon heel hoog staat. Wanneer u graag een groot terras van terrasoverkapping wilt voorzien, dan is een veranda of serre dak de beste keuze.

DSC_0303

 

Terrasoverkapping voor de horeca

 

Heeft u een horecabedrijf en wilt u graag uw bezoekers de mogelijkheid bieden op het terras plaats te nemen? Ook dan is terrasoverkapping een uitkomst. Vooral op hele warme zomerdagen kunt u uw klanten zo een beschut plekje bieden. Dit kunt u natuurlijk met parasols doen, maar de meest geschikte vorm is een grote luifel. Deze luifel – ook wel buitenzonwering genoemd – wordt geheel op maat gemaakt en kan zelf voorzien worden van uw logo of van een logo van uw huismerk bier, drank of wijn.

 

Welke terrasoverkapping wilt u?

Qua terrasoverkapping is er dus heel veel mogelijk. Ook voor uw terras. Wilt u meer weten over terrasoverkapping? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om samen met u de beste terrasoverkapping op maat uit te zoeken.

 

Regina

Wilt u meer weten of een offerte opvragen?