Screens

3x rits screenScreens, ook wel vlakhangende zonwering of verticale zonwering genoemd, werden vroeger vaak gebruikt aan kantoorpanden om de zon te weren. Tegenwoordig zijn zonwerende screens ook bekend bij particulieren. Dit type buitenzonwering kan goed toegepast worden wanneer er weinig ruimte is voor een ander type scherm of wanneer de eigenaar vaak afwezig is.

 

Screens hebben wel wat weg van een rolluik: het doek kan tussen twee geleiders naar boven en beneden geschoven worden. De doeken van screens wordt vervaardigd uit glasvezel en hebben daardoor een open structuur. Hierdoor wordt het zonlicht voor ongeveer 70% tot 80% gefilterd en ook wordt veel van de warmte tegengehouden. Daarnaast kan men toch nog door het doek naar buiten kijken zonder dat men inkijk heeft.

 

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van screens? Neem dan contact op via het contactformulier of bel met 079 8222391.

 

De voordelen van screens op maat

Een van de voordelen van screens is dat deze relatief veel wind kunnen verdragen zonder dat het systeem hieronder lijdt. Omdat het doek vlak langs het kozijn loopt vangt het relatief weinig wind en is daarom zeer populair bij kantoorpanden. Het doek wat in deze screens wordt gebruikt is vaak van een glasvezel welke is gecoat met een PVC waardoor het heel sterk is en geen vuil opneemt.
multilock-2-mobileScreens zijn uit te voeren met verschillende bedieningen. Zo is het meest voorkomende bediening de optrekband of koord welke door de gevel of kozijn wordt gemonteerd zodat de screen vanaf binnen te bedienen is. Ook is het mogelijk om de screen uit te laten voeren met een monocommando of slingerstang om de screen te bedienen.

 

Tegenwoordig worden screens van Zonweringsbedrijf Zoetermeer vaak geleverd met een motor van het merk SIMU of  Somfy omdat dit slechts weinig extra kost en de screen dan veel vaker gebruikt wordt dan met een handbediening.

 

Screens voor balkons

Waar de screen ook vaak voor gebruikt wordt is voor balkonzonwering in flats. Hier wordt de screen dan aan de voorkant van het balkon geplaatst bij de railing zodat de screen dan netjes tot de railing het balkon dan afsluit van het hinderlijke zonlicht.

Een andere voordeel van een screen is dat, doordat het doek verticaal hangt en niet naar buiten toe uitsteekt zoals bij uitvalschermen en balkonarmschermen, er veel minder vogelpoep op komt dan met bijvoorbeeld uitvalschermen.

Het glasvezeldoek dat wordt gebruikt in de screen laat een deel van het licht door waardoor men nog steeds zicht naar buiten houdt maar het hinderlijke zonlicht buiten sluit. Het wordt daarom niet pikdonker in de ruimte waar de screen voor hangt.

 

ZIP-screens / Ritsscreens

img_0857-mobile

Een zipscreen heeft als voordeel dat het doek tot in de geleider doorloopt en er dus niet uit kan waaien met wind. Het wordt daarom ook wel de stormvaste screen genoemd. De doeken in deze screens hangen altijd strak in elke positie. Een ander voordeel van dit type screen is dat deze ook meteen als hor kan dienen omdat er geen kier tussen het doek en geleider zit en aan de onderzijde van de onderlat zit een borstel. In gesloten toestand is dit scherm al daardoor insectenwerend. Voor meer over dit type screens, kijk op de zipscreen pagina.

 

Wilt u meer weten over screens?

Voor meer informatie over onze screens, neem gerust contact met ons op.
Bel direct naar 079 8222391 of mail ons.

Wilt u meer weten of een offerte opvragen?